Ekologisk olja lämpar sig som råvara i många maträtter

Här finns några förslag på delikatesser som blir ännu bättre med den ekologiska olja som är förädlad av Trifol - på ett hälsosamt sätt!

Våfflor à la Trifol

1 l mjölk
7 dl vetemjöl
2 ägg
1/2 dl matolja
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk vaniljsocker
Örter

Lätt bredbart pålägg

250 g mejerismör
1,5 dl kallpressad ekologisk rypsolja
3 dl kallt vatten

Blanda ned det rumsvarma smöret i kallt vatten. Blanda oljan och örter enligt smak. Låt stelna några timmar i kylskåpet.

Läckergommens salladsdressing

1 ägg
0,5 dl socker
1 tsk salt
50 g tomatpuré
2 msk HP-sås
1 msk sojasås
2 msk senap
2 - 3 vitlöksklyftor
0,5 tsk vitpeppar
1 dl kokande vatten
4,5 dl kallpressad ekologisk rypsolja

Blanda ingredienserna i en mixer och tillsätt samtidig vatten och olja genom att låta dem sakta rinna ned medan mixern är igång. Låt såsen dra en stund innan den serveras tillsammans med sallad.

REKOMMENDERA OSS

  • Luomu