Periaatteena luomu, perintönä puhtaampi maailma

Periaatteena luomu, perintönä puhtaampi maailma

Periaatteena luomu, perintönä puhtaampi maailma

Luomutuotteet » Kylmäpuristettu luomurypsiöljy

Kylmäpuristettu luomurypsiöljy Trifolilta

Kotipelto-luomurypsiöljy täyttää vaativimmankin kuluttajan tarpeet. Se on tehty kylmäpuristusmenetelmällä ympäristöystävällisestä kotimaisesta luomurypsistä ja on siksi kasvinsuojeluainejäämistä vapaa ja aromikas tuote. Luonnollisessa tilassa oleva rypsiöljy on rasvahappokoostumukseltaan ihanteellinen ja se onkin todettu useissa tutkimuksissa ravitsemuksellisilta ominaisuuksiltaan erinomaiseksi. Runsaasti kasvisteroleita sisältävänä se alentaa elimistön kolesterolitasoja ja kuuluu siten tulevaisuuden funktionaalisten elintarvikkeiden joukkoon.

Luomurypsiöljyn käyttö ruoanlaitossa

Lievästi pähkinänmakuinen luomurypsiöljy soveltuu kaikkeen ruoanlaittoon. Se sopii erityisesti riistan ja muun lihan paistamiseen, leivonnaisiin, salaattikastikkeisiin, marinadeihin ja kevytlevitteisiin. Öljyn määrä leivonnaisissa voi olla jopa puolet totutuista voin ja margariinien pitoisuuksista. Ripaus öljyä sopii yllättävän moneen kohteeseen antamaan täyteläisen ja pehmeän aromin tuoman maun. Hyvät yhdistelmät ja reseptit löytyvät kokeilemalla rohkeasti.

Kylmäpuristetun öljyn säilyvyys

Kylmäpuristettu öljy on monipuolisen rasvahappokoostumuksensa vuoksi alttiimpi hapettumiselle kuin raffinoitu teollisen muokkauksen läpikäynyt tavallinen ruokaöljy. Korkea antioksidanttipitoisuus puolestaan suojaa öljyä härskiintymiseltä. Viileässä ja valolta suojatussa tilassa kuten jääkaapissa tai kylmiössä kylmäpuristettu öljy säilyttää ominaisuutensa hyvin. Kuumennettua öljyä ei pidä enää varastoida seuraavaa elintarvikekäyttöä varten koska hapettuminen jatkuu kasviöljyissä kuumennuksen jälkeen. Öljy on pakattu kylmänä ja suojakaasuun (Typpi) alipaineen syntymisen ja sitä kautta pullon litistymisen estämiseksi.

Ravintosisältö keskimäärin

100g rypsiöljyä sisältää:

  • energiaa 3804kj /906kcal
  • proteiinia 0g
  • hiilihydraattia 0g
  • rasvaa100g
  • josta tyydyttyneitä rasvahappoja 6g
  • monotyydyttymättömiä 64g
  • polytyydyttämättömiä 30g

Kolesteroli 0.0 mg RTL
Vitamiinit ja esiasteet:
E-vitamiini, 20 mg
K-vitamiini 150.0 ug SUM
Sterolit:

  • sitosteroli 402mg
  • kampesteroli 146mg
  • stigmasteroli 60mg

Pakkaus: Öljyä on saatavissa 0,5 litran pulloissa ja 5 litran kanistereissa.
Valmistaja: Trifol Oy Sievi

Suosittele meitä

Facebook Twitter 2Jaa