Ansvarsfull produktion av ekologisk mat i Sievi

Efterfrågan på ekologisk producerat mat ökar ständigt inom livsmedelsindustrin, när vi människor allt noggrannare kontrollerar vilka råvaror de konsumerar. Det gör vi också, av den anledningen förädlar vi oljeprodukter såsom kallpressad rypsolja och traditionella schampon som tillverkas enbart av ekologiskt odlad giftfri ryps. Våra ekologiska livsmedel är 100 % inhemska och ekologiskt tillverkade.

Råvarorna köps från ekologiska bönder

Trifol Oy har sin verksamhet i Sievi, i Norra Österbotten, men vi gör odlingsavtal med bönder över hela landet. Det viktigaste för oss är att man förbinder sig till ekologisk produktion och gör ekologiska val genom hela tillverkningsprocessen för våra produkter.

Vi levererar till centralaffärerna

Vi levererar ekologisk rypsolja och och av oljan förädlade produkter till centralaffärerna för återförsäljning. Trifols egna produktmärke Hemmatäppans (Kotipelto) ekologiska produkter är högklassiga, rena och omsorgsfullt tillverkade produkter, som också allergiker kan använda.

Läs mer om våra produkter och fråga mer genom att ringa eller fylla i webbformuläret!

Vad är ekologisk mat?

Principen för förädlingen av ekologiska livsmedel är att producera produkter med tillverkningsmetoder som inte är skadliga för miljön, inte heller för människornas, växternas eller djuren hälsa och välmående.

Ekologiska livsmedel är jordbruksprodukter som är avsedda som livsmedel och av dem förädlade produkter, som marknadsförs som ekologiska (eko). Av råvaror som har sitt ursprung i ekologiska odlingar måste minst 95 % vara ekologiska.

Vid tillverkningen av ekologiska livsmedel har bl.a. de tillåtna tillsatserna och hjälpämnena för tillverkning begränsats till endast de nödvändiga.

Källa: www.evira.fi

REKOMMENDERA OSS

  • Luomu