Ekologiskt som princip, en renare värld till de efterkommande leden

Ekologiskt som princip, en renare värld till de efterkommande leden

Ekologiskt som princip, en renare värld till de efterkommande leden

Ekologiska produkter » Ekologiskt duschschampo

Ekologiskt duschschampo - lämpar sig också för allergiker

Duschshampot Hemmatäppan lämpar sig väl för daglig tvätt av håret, händerna och hela kroppen, eftersom det hjälper till att upprätthålla hårbottnens och hudens naturliga välmående. Det är tillverkat på traditionellt sätt av kallpressad ekologisk rypsolja, som är fri från bekämpningsmedelsrester. Av de omättade fettsyrorna skapas ett milt, naturligt doftande och behagligt schampo. Det ekologiska schampot nedbryts biologiskt och är en miljövänlig produkt. Den innehåller inte heller ingredienser av animaliskt ursprung, inte konstgjorda konserverings-, doft, färg- eller andra tillsatser.

Ekologiskt Hemmatäppan-schampo för huden och textiler

Den ekologiska Hemmatäppan-tvålen är biologiskt nedbrytbar och en miljövänlig produkt. Den är tillverkad av kallpressad finländsk ekologisk rypsolja, som är fri från bekämpningsmedelsrester. Av rypsens omättade fettsyror skapas en mjuk och traditionellt doftande naturtvål. Den ekologiska tvålen innehåller inte ingredienser av animaliskt ursprung, konstgjorda doft-, färg- eller andra tillsatser. Vår flytande tvål kan mycket väl beskrivas som en allmän två som lämpar sig för många skiftande ändamål. Mattor, nät, båtar, stövlar, arbetskläder och oräkneliga andra föremål som behöver tvättas, blir överraskande lätt rena också i låga temperaturer. Den växtoljebaserade och tillsatsfria tvålen lämpar sig mycket väl också för bastubadande och daglig tvätt av händerna och hela kroppen, såväl hemma som på stugan.

Tvålens uppkomst

De första tvålarna kom av en slump till för tusentals år sedan, när animaliskt fett och aska på bottnen av brasan reagerade med regnvatten, detta var under jaktkulturens tid. Därifrån utvecklades senare under agrarkulturens tid den högt uppsatta yrkesgruppen tvåltillverkare. De första tvålarna innehöll inte tillsatser, inte dofter och var naturligt basiska, med dessa tvålar bykte man tvätt och skötte sin personliga hygien ända fram till våra dagar. Med erfarenheten som har växt fram under tusentals år har vi kommit fram till tillverkningen av flytande tvål med ingredienser av naturligt ursprung som är ekologiskt producerad olja, grundvatten som kan jämföras med källvatten och industriellt tillverkat grundlut. Ur kemisk synpunkt är det frågan om samma enkla process som i tidernas begynnelse, fettsyror som reagerar med lut och vatten, processen kallas också förtvålning.

Ekologiska schampots fördelar för den som har allergier

Den filosofiska utgångspunkten för våra produkter är att återgå till dessa grundläggande frågor som dagens konsument uppskattar alltmer, i synnerhet de som lider av allergier och som mest har lidit av den ökade användningen av tillsatser. Orsaken till att allergierna ökar anses vara exponeringen för den mångfald av kemiska föreningar, som våra kroppar utsätts för både inombords och utombords. Genom porerna i huden tränger tusentals föreningar in i kroppen, och deras samverkan mellan alla andra kemiska och hormonella föroreningar orsakar är oförutsägbar och orsakar mycket individuella sjukdomar och problem, vilkas omfattning man inte ännu känner till och förstår. Med kemiska föreningar modifierar man också tvättmedlens tvättningsegenskaper, parfymerar dem och reglerar deras surhet.

Rena produkter och värden

I princip är våra produkter idealiska för allergiker och de är fria från alla de ovan beskrivna riskerna. De tillverkas med moderna metoder och slutresultatet är enkla, förståeliga och säkra produkter, som följer hundraårig tradition, för dagligt bruk. De som lider av allergier är ofta personer som lägger värde på och respekterar miljön, och många av dem är framstående och inflytelserika personer som främjar miljöfrågor. Våra produkters ekologiskhet och frihet från tillsatser representerar samma värden som vi alla i grund och botten uppskattar och som allergikerna kanske mest påminns om dagligen.

REKOMMENDERA OSS

Facebook Twitter 0Share