Ekologiskt som princip, en renare värld till de efterkommande leden
1 l mjölk
7 dl vetemjöl
2 ägg
1/2 dl matolja
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk vaniljsocker
Örter
250 g mejerismör
1,5 dl kallpressad ekologisk rypsolja
3 dl kallt vatten
Blanda ned det rumsvarma smöret i kallt vatten. Blanda oljan och örter enligt smak. Låt stelna några timmar i kylskåpet.
1 ägg
0,5 dl socker
1 tsk salt
50 g tomatpuré
2 msk HP-sås
1 msk sojasås
2 msk senap
2 - 3 vitlöksklyftor
0,5 tsk vitpeppar
1 dl kokande vatten
4,5 dl kallpressad ekologisk rypsolja
Blanda ingredienserna i en mixer och tillsätt samtidig vatten och olja genom att låta dem sakta rinna ned medan mixern är igång. Låt såsen dra en stund innan den serveras tillsammans med sallad.